Sposób przygotowania

jabłuszka umyć, nie usuwając ogonków, każde nakłuć kilkakrotnie igła, dzięki czemu skórka nie popęka podczas gotowania. zagotować 3 litry wody wrzucic jabłka gotować 5 minut. cedzakiem wyjąć delikatnie z wody. obgotowane jabłka włożyć do garnka zalać zimną wodą i wsypać jedną trzecia cukru. pozostawić do nastepnego dnia. po dobie zagotowac jabłka a kiedy płyn zacznie wrzeć, odstawić i dosypać kolejną porcję cukru. pozostawić do następnego dnia. po dobie zagotować jablka a kiedy płyn bedzie wrzal dosypać ostatnią czesc cukru. do przygotowanych słoików przełożyć gorącą konfiturę i szczelnie zamknąć słoik.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    pychotka!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !