Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z rajskich jabłuszek

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rajskie jabłuszka 1 kg
cukier 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z rajskich jabłuszek

jabłuszka umyć, nie usuwając ogonków, każde nakłuć kilkakrotnie igła, dzięki czemu skórka nie popęka podczas gotowania. zagotować 3 litry wody wrzucic jabłka gotować 5 minut. cedzakiem wyjąć delikatnie z wody. obgotowane jabłka włożyć do garnka zalać zimną wodą i wsypać jedną trzecia cukru. pozostawić do nastepnego dnia. po dobie zagotowac jabłka a kiedy płyn zacznie wrzeć, odstawić i dosypać kolejną porcję cukru. pozostawić do następnego dnia. po dobie zagotować jablka a kiedy płyn bedzie wrzal dosypać ostatnią czesc cukru. do przygotowanych słoików przełożyć gorącą konfiturę i szczelnie zamknąć słoik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olivka 07.09.2011 08:17
pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak