Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

precelki krucho-drożdżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
cukier 15 dag
margaryna 15 dag
żółtko jajek 2 szt
jajko 1 szt
drożdże 6 dag
skórka cytrynowa do smaku
śmietana 18 proc 0.5 szkl
mak 5 dag
tłuszcz do formy 2 dag
jajko 1 do smarowania ciasta

Przepis i sposób przygotowania na: precelki krucho-drożdżowe

Rozetrzyj drożdże z 1łyżką cukru.Przesianą na stolnicę mąkę posiekaj z masłem i dodaj jaja,żółtka,śmietanę,drożdże oraz cukier.Wszystko dokładnie posiekaj na jednolitą masę,zagnieć.Wyrabiaj średniej wielkości precelki i układaj na posmarowanej blaszce.Zostaw do wyrośnięcia.Następnie posmaruj je rozbitym jajkiem,posyp makiem i w dobrze rozgrzanym piekarniku piecz ok.10-15minut na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 29.04.2012 06:50
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak