Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka afrykańska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1,5 szk
fistaszki 10 dag
rodzynki 10 dag
posiekany szczypiorek 2 łyżki
sól i sok z cytryny
sos
majonez tradycyjny 1 szk
śmietana 1 szk
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
sok z cytryny
banan 3 szt
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka afrykańska

Ryż zagotować. Odcedzić. Do ryżu dodać pokrojone banany, szczypiorek, natkę pietruszki, fistaszki i rodzynki. Wycisnąć sok z cytryny i posolić. Wymieszać. Majonez wymieszać ze śmietaną, musztardą i sokiem z cytryny, dodać curry i pieprz. Przed podaniem polać sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 18.11.2013 18:29
lubię poeksperymentować
olkaaa 07.04.2013 14:30
ciekawy przepis
Aneta2604 12.10.2012 21:22
super
alaaa 10.06.2012 17:39
pierwszy przepis na sałatkę z wykorzystaniem banana dlatego chyba ta nazwa afrykańska
Kuchareczekjeden 31.01.2012 13:07
podoba mi si?
AgaS10 27.01.2012 20:09
fajna:)
barbara11561 21.12.2011 00:03
bardzo ciekawa
Gosia32
Gosia32 02.08.2011 17:27
super
daria899 24.07.2011 22:43
pyszna
Magdalena1110 24.07.2011 08:10
super
marta1371 24.06.2011 23:11
Takiej jeszcze nie robiłam więc chętnie wypróbuję
Ania67 16.06.2011 15:03
interesująca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak