Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumiane wstążki z drobiu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt
czosnek 3 ząbki
oliwa 6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
pomidor 4 szt
Kukurydza z Puszki 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Rumiane wstążki z drobiu

1. Filety opłucz, wytrzyj. Czosnek obierz. Przeciśnij prze praskę. Wymieszaj z oliwą.
2. Każdy kawałek mięsa potnij na 3 paski. Posyp solą, pieprzem i papryką. Posmaruj oliwa. Na patyczki ponabijaj paski, formując falbankę. Ułóż na rozgrzanej patelni.
3. Smaż 7 min ( często obracaj, aby szaszłyki zrumieniły się równomiernie). Pomidory umyj, potnij w plastry, przypraw. Przełóż je kukurydzą. Podawaj z szaszłykami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 04.01.2014 08:46
fajny pomysł
ela16 22.01.2012 14:42
do wypróbowania
gosia47-47 16.06.2011 10:30
muszę wypróbować :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak