Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne bitki wieprzowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
czosnek ząbki 1
oliwa 3 łyżki
tłuszcz do smażenia
papryczka chili 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne bitki wieprzowe

Schab pokroić w plastry o grubości około 1 cm, rozbić delikatnie pięścią. Z papryki ostrej, papryki słodkiej, soli, pieprzu, czosnku, chili i oliwy zrobić marynatę. Pokrojone plastry marynujemy w lodówce ok 3-4 godzin. Po wyjęciu smażymy na tłuszczu z dodatkiem marynaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 01.04.2012 21:09
bardzo fajny przepis
Mirka-Ludomila 07.03.2012 20:45
smaczne
BernadettaP 11.02.2012 10:15
kawałeczek poproszę :)
Jolanta_P-S 17.06.2011 20:34
mięska nigdy nie odmówię
suzana 16.06.2011 11:05
pycha
gosia47-47 16.06.2011 10:30
doskonałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak