Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indycze kąski na papryce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 60 dag
szalotka 2 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos słodko-kwaśny 1 słoik
rozmaryn do dekoracji
matka do dekoracji
papryka 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Indycze kąski na papryce

1. Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Dymki oczyść, potnij na kawałki, a obrane szalotki na połówki. Składniki ponabijaj na długie patyczki. Oprósz sola i pieprzem. Smaż 8 min na 1/2 oliwy.
2. Papryki oczyść, pokrój na kawałki. Podsmaż na 2 łyżkach oliwy. Zmniejsz płomień i duś ok. 8 min. Wymieszaj z solem ze słoika. Przypraw do smaku.
3. Szaszłyki podawaj z papryką. Gotowe danie udekoruj rozmarynem i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 01.03.2014 21:04
Ciekawy przepis
wiola333 14.04.2013 20:31
bardzo smakowity przepis
pioge7 16.06.2011 10:23
mnaim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak