Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta młoda z koperkiem i masłem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
koperek 1 pęczek
śmietana 100 gram
masło 3 łyżki
mąka 1 łyżka
majeranek 2 łyżeczki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta młoda z koperkiem i masłem

Kapustę cienko poszatkować. W dużym garnku rozgrzać masło i wrzucić kapustę. Dodać majeranek i dusić pod przykryciem przez około 1 h, często mieszając. Pod koniec duszenia dodać posiekany koperek. Mąkę wymieszać z dwiema łyżkami wody i wlać do kapusty. Przyprawić do smaku wedle uznania. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 29.03.2012 08:07
lubię
satysfakcjakuchenna 17.06.2011 22:07
Babciny przepis
pioge7 16.06.2011 10:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak