Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z kalarepki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 5 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
mąka pszenna 1,5 szkl
jajko 3 szt
piwo 1 szkl
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z kalarepki

1. Kalarepki obierz, potnij w plasterki. Dymkę oczyść, drobno posiekaj. Mąkę wymieszaj mikserem z jajkami oraz piwem.
2. Do ciasta dodaj dymkę. Przypraw solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj.
3. Plasterki kalarepki oprósz solą. Zanurzaj w cieście i od razu kładź na rozgrzany olej. Smaż po 2 min z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 09.06.2013 20:53
Smacznee placuszki
Motorek 14.08.2012 07:55
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak