Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe sznycelki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szkl
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
zioła 4 łyżki
jajko 4 szt
pomidory 5 szt
ser żółty 20 dag
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe sznycelki

1. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Wsyp ryż. Zalej 2 szkl. wody. Posól i gotuj do miękkości.
2. Ryż przestudź, wymieszaj z jajkami i ziołami. Masę przypraw do smaku solą i pieprzem, dobrze wymieszaj. Uformuj z niej sznycelki i usmaż je na oleju.
3. Pomidory potnij w plastry, na przemian z kotletami ułóż w formie. Posyp serem. Zapiekaj 15 min w 220 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 01.11.2012 20:27
pomysłowe
Anna152 22.06.2012 08:51
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak