Sposób przygotowania

Drożdże rozmieszać w mleku,dodać po 1 łyżce cukru i mąki,rozczyn odstawić do wyrośnięcia.
Jajka ubić z pozostałym cukrem.
Mąkę przesiać do miski,dodać wyrośnięte drożdże i ubite jajka,wymieszać ,dodać sól i rozpuszczony ciepły tłuszcz,wyrobić gładkie i miękkie ciasto,odstawić do wyrośnięcia.

Jagody wymieszać z cukrem i budyniem .

Wyrośnięte ciasto rozwałkować ,pociąć na kwadraty,nadziewać jagodami i zlepić bułeczki.
Bułeczki odstawić do wyrośnięcia,wyrośnięte posmarować jajkiem i można dodatkowo posypać kruszonką ,ale to nie jest konieczne wystarczy sam cukier puder po upieczeniu.

Piec w gorącym piekarniku na złoty kolor

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Uwielbiam jagodzianki!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    właśnie nadszedł jagodowy sezon :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszności
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Przyszedł czas na jagodzianki
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    rewelacja;)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pyszne
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Już z utęsknieniem czekam na jogdy:):) Na razie muszę się napatrzeć:):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wyglądają znakomicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !