Sposób przygotowania

W szklanym naczyniu wymieszać oliwę z oliwek, sok z limonki, przyprawy: po łyżeczce soli i papryki mielonej słodkiej oraz po pół łyżeczki pieprzu czarnego mielonego, pieprzu kajeńskiego, oregano i tymianku. W takiej mieszance zanurzyć kawałki oczyszczony i osuszony filet z kurczaka. odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.

Kurczaka z przyprawami przełożyć na patelnię i smażyć do miękkości. Odkroić kilka plastrów z usmażonego fileta, a resztę pokroić w kostkę. Dodać posiekane na drobno ząbki czosnku i cebulę oraz osaczona z zalewy fasolę. Całość podsmażyć.

Tortille pokroić na kwadraty. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Ostudzić. Na każdym kawałku układać po porcji kurczaka z fasolą, starty żółty ser, plastry kurczaka oraz guacamole. Udekorować orzeszkami guacamole w chrupiącej skorupce.

Przepis na guacamole: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/142818/guacamole-z-orzechami.html

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Bardzo efektowna przekąska:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super propozycja!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Fantastycznie się prezentuje:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    fajnie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !