Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Przełożyć do garnka, zalać 1,5 l zimnej wody. Dodać ząbki czosnku, po łyżeczce czarnego mielonego pieprzu oraz soli. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu przez 50 minut. Mięso wyjąć, przestudzić i przepuścić przez maszynkę do mielenia razem z cebulą. Przyprawić do smaku papryką słodką mieloną, chili pieprzem cayenne, oregano i tymiankiem. Tak przygotowanym farszem posmarować tortille, a następnie złożyć je tworząc prostokątną torebkę. Smażyć na rozgrzanym oleju.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Niesamowite,bardzo mi się podoba :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Prezentuje się apetycznie:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    koniecznie muszę w taki sposób przyrządzić tortille:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Uwielbiam takie zestawienie przypraw!
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !