Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z rosą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier ½ szklanka
cukier waniliowy 2 łyżki
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 3 sztuki
twaróg 1 kg
jaja 4 sztuki
cukier 1 szklanka
budyń śmietankowy 1 opakowanie
cukier waniliowy 1 opakowanie
mleko 2 szklanki
olej 1/2 szklanka
sok z cytryny 1/2 sztuka
rosa:
białko 3 sztuki
cukier 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rosą

Ciasto: Wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto. Blaszkę lposmarować tłuszczem, wysypać mąką oblepić ciastem łącznie z brzegami.
Masa serowa: Do twarogu dodać cukier, cukier waniliowy, jaja i wszystko zmiksować na gładką masę. Następnie dodać budyń (w proszku), olej i sok z cytryny i ponownie zmiksować, na koniec dodać zimne mleko, wymieszać i wlać na blachę wyłożoną ciastem
Piec ok 1 godzinę w 160 stopniach. 15 minut przed końcem pieczenia wyciągnąć blaszkę i wyłożyć na ciasto pianę ubitą z białek i cukru, wstawić do piekarnika i piec jeszcze ok 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 11.04.2013 13:21
sernik pyszności!
malcik111 18.12.2011 21:41
eh ta rosa to mi nigdy tak fajnie nie wychodzi:9
aguus 16.06.2011 21:43
Mój ulubiony serniczek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak