Sposób przygotowania

Mięso kroimy na 6 plastrów,posypujemy solą i pieprzem.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz szklimy cebulę pokrojoną w kostkę dodajemy umyte i pokrojone pieczarki i dusimy aż odparuje sok.Uduszone grzyby miksujemy mieszamy z natką pietruszki i doprawiamy solą i pieprzem.Rozsmarowujemy nadzienie na plastrach mięsa zwijamy w roladki i owijamy boczkiem spinamy igłą do zrazów lub owijamy białą nicią i obsmażamy na patelni posmarowanej oliwą.Przekładamy mięso do rondla wlewamy wino,sok jabłkowy i dusimy ok 20 min,na 5 min przed końcem dodajemy śmietanę.Podajemy z pieczonymi ziemniakami lub ryżem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !