Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z ziemniaczkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litry
ziemniaki 10 sztuk
marchewka 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 3 sztuki
pieprz ziarnisty 4 sztuki
sól do smaku
fasola czerwona 1 puszka
majeranek 4 szczypty
koperek 2 łyżki
kości wieprzowe 2 sztuki
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z ziemniaczkami

Gotujemy wywar na kościach, dodajemy do niego pokrojone w kostkę marchewki i ziemniaki. Gotujemy do miękkości wraz z liściem laurowym, zielem angielskim i pieprzem ziarnistym. Fasolę odcedzamy z zalewy i dodajemy do zupy. Gotujemy przez około 15 minut. Przygotowujemy zasmażkę( z mąki i masła) i zaprawiamy nią zupę. Następnie dodajemy do smaku sól, pieprz i odrobinę majeranku. Zupę przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.09.2012 15:56
Wygląda cudnie
kasiaw 20.04.2012 21:53
smaczna
Margo1 09.09.2011 10:42
z czerwoną jeszcze nie robiłam
Katarzyna/kate1980 29.06.2011 20:01
pyszności
novita26 25.06.2011 13:44
mniam
Karolina69 25.06.2011 09:33
zupy są bardzo pożywne
aginaa 19.06.2011 19:07
pyszne
agnieszka214 18.06.2011 13:58
smaczne
iwa643 17.06.2011 07:40
lubię taką
Iwusia 16.06.2011 23:44
musi być smaczna :)
bercik1 16.06.2011 22:18
Wygląda super
pawel6 16.06.2011 21:41
Smacznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak