Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki ziołowe nadziewane wątróbką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 40 dkg
jajko 2 szt
wątróbka drobiowa 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
sól
pieprz
Panierka:
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
orzechy laskowe 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki ziołowe nadziewane wątróbką

Mielone mięso wyrabiamy z jajkami,bułka tartą przeciśniętym przez praskę czosnkiem,sosem sojowym,kilkoma łyżkami wody,natką i ziołami a następnie doprawiamy solą i pieprzem.Wątróbki smażymy na oleju osączamy na papierowym ręczniku i każdą dzielimy na równe 4 części.Z mięsa robimy niewielkie placuszki na środku każdego kładziemy po kawałku wątróbki i formujemy kulki,obtaczamy je w bułce tartej wymieszanej z orzechami.Smażymy na rumiano na oleju.Podajemy z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 16.06.2011 06:24
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak