Sposób przygotowania

Schab kroimy w plasterki i zbijamy tłuczkiem kuchennym. Oprószamy przyprawą do wieprzowiny, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim oprószone mąką bitki. Po podsmażeniu przekładamy je do gotującej się garnku wody, dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę. Następnie cebulę siekany drobno i podsmażamy na tłuszczu, dodajemy do garnka. Wrzucamy ziele, pieprz i liść laurowy. Bitki gotujemy przez około 30- 45 minut, następnie sos zaprawiamy chrzanem. Doprawiamy go do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem bitki posypujemy posiekanym koperkiem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Wyśmienicie przyrządzony schab:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Jedzenie w sam raz dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pycha :)
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super obiadek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Mniam! Wyglądają apetycznie, zwłaszcza że uwielbiam smak chrzanu w potrawach:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    pyszny taki schabik
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    jakie apetyczne jedzonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    junox

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !