Sposób przygotowania

Mieszankę chińską nie rozmrożoną smażymy na oleju tak aby się zrumieniła,pod koniec smażenia doprawiamy solą i białym pieprzem.Obrane ziemniaki kroimy w bardzo cienkie zapałki,mieszamy je z pokrojoną natką pietruszki oraz drobno posiekanym czosnkiem solimy i posypujemy pieprzem,dokładnie mieszamy i smażymy małe placuszki takiej samej wielkości jak placki ziemniaczane.Pod koniec smażenia dodajemy masło w celu uzyskania złocistego koloru.Olej sojowy 3 łyżki mieszamy z sokiem z cytryny i miodem,doprawiamy solą i białym pieprzem,przed podaniem dodajemy sos sojowy,gdy sos jest gotowy grzejemy go ale nie gotujemy .Każdą porcję łososia solimy posypujemy pieprzem smażymy z obu stron na złoty kolor.Na płaskim talerzu układamy ziemniaczaną galetkę na nią nakładamy połowę gorącej mieszanki chińskiej a na nią rybę na wierzch kładziemy resztę sałatki .Całość polewamy gorącym sosem i posypujemy pestkami dyni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !