Sposób przygotowania

Galaretki truskawkowe przyrządzić według przepisu na opakowaniu używając 3/4 sugerowanej ilości wody. Ostudzić.

Żelatynę wsypać do 1/4 szklanki wrzątku. Dokładnie wymieszać i pozostawić, aby napęczniała.

Pierniczki pokroić na plastry i rozsypać po dnie tortownicy. Śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru. Połączyć z żelatyną i wyłożyć na warstwę pierniczków. Wstawić na pół godziny do lodówki. Wyjąć i zrobić kilka nacięć nożem (później wpłynie w nie galaretka). Na deserze ułożyć umyte, odszypułkowane i pokrojone na ćwiartki truskawki. Zalać galaretką i schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Pysznie się prezentuje:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Bajecznie pyszny deser!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Lekki i pyszny ten torcik!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Uwielbiam takie desery!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pysznie wyglada!
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    słodziutko i te pierniczki na spodzie ,super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutki !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiam ciasta z owocami , a ten wygląda bosko :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !