Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebuś z otrębami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 gram
słonecznik łuskany 34 szkl
siemię lniane 3/4 szkl
otręby pszenne 1 szkl
otręby owsiane 1 szkl
drożdże 50 gram
sól 7 gram
cukier 7 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebuś z otrębami

Drożdże wymieszać z cukrem,2 łyżkami wody i 1 łyżką mąki.Odstawić do wyrośnięcia.Resztę składników wymieszać z 1/2 litra letniej wody.Wymieszać i dodać wyrośnięte drożdże.Przełożyć do dużej włożonej papierem keksówki.Odstawić do wyrośnięcia.Piec ok.60 minut w temp.180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 13.01.2014 19:12
domowe pieczywo zawsze smaczne
Motorek 05.08.2013 21:32
Przepyszny chlebek
misia53 01.05.2013 00:28
bardzo fajny chlebek
Krystyna32 11.09.2012 11:04
pycha
ben-ka 22.01.2012 09:53
ciekawy przepis.
smakoszek 18.12.2011 21:26
pyszny
Justa32 29.08.2011 08:50
musi być smaczny
IZABELA29 13.07.2011 08:32
swojski chlebek najsmaczniejszy a przepis do wypróbowania...
traktorek 24.06.2011 16:17
i wiem co jem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak