Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska tarta peperoni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
sos pomidorowy 4-5 łyżek
papryczka peperoni 2 szt
ser mozarella 1 opakowanie
oliwki 1 garść
kapary 2-3 łyżki
salami 10 dag
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska tarta peperoni

Ciastem francuskim wykładamy formę na tarty ( wyłożoną papierem do pieczenia) wywijając boki.
Spód smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy pokrojonymi oliwkami i kaparami.
Następnie kładziemy plasterki salami i sera mozarella- posypujemy posiekaną papryczką i przyprawą do pizzy.
Pieczemy około 12-15 minut w temperaturze 220 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 18.12.2011 17:35
Aleee smaczne!
calliope 02.10.2011 09:48
super :)
Natalia40 09.09.2011 23:19
cudo
Angelika10 08.09.2011 20:58
Świetne,wygląda super a jak smakuje.
ela16 08.08.2011 08:51
supeer
Edyta31 02.08.2011 22:51
uwielbiam tarty, ale w takim wydaniu jeszcze nie próbowałam, wygląda przepysznie :)
barbara11561 27.07.2011 15:28
pyszna
anoosia 20.07.2011 14:25
musi być przepyszna!
anoosia 20.07.2011 14:25
musi być przepyszna!
Małgorzata77 08.07.2011 09:40
cudo przepis
berys18 07.07.2011 08:34
pięknie wygląda i apetycznie
berys18 07.07.2011 08:34
pięknie wygląda i apetycznie
Ewelina38 20.06.2011 11:57
super, uwielbiam takie jedzonko
Kuchareczekjeden 18.06.2011 05:28
moje smaki
Gosia40 16.06.2011 21:49
Fantastyczny przepis:)
Krystyna32 16.06.2011 09:11
extra
MAR3STA 15.06.2011 23:15
rewelacja! i do tego super smaczna!
kanu83 15.06.2011 19:32
Wow- fantastyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak