Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z mięsem i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron rurki 50 dag
pierś kurczaka 3/4 kg
kukurydza w puszce 1 puszka
papryka 3 strąki
cebula 4 szt.
pieczarki 30 dag
olej
sól
pieprz
imbir
keczup pikantny
musztarda
sos śmietankowy do kurczaka 1 op.
ser żółty 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z mięsem i papryką

1. Makaron ugotuj wg instrukcji. Osącz. Kurczaka, pokrój, posyp solą i imbirem, obsmaż na oleju. Papryki, pieczarki i cebule pokrój na kawałki, usmaż na oleju, przypraw. Sos przygotuj wg instrukcji.
2. Do formy włóż makaron, posmaruj keczupem i musztardą, włóż mięso i resztę składników wraz z kukurydzą. Polej sosem, zapiekaj 15 min. w temp. 170 stopni. Posyp serem, zapiekaj, aż się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.02.2014 07:59
fajny przepis
IwonaKa 07.01.2014 15:59
smaczne danie,muszę takie zrobic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak