Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łopatka duszona z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 5żabków
łopatka bez kości 1kg
cebula 1
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka duszona z czosnkiem

Mieso nacieramy czosnkiem i zostawiamy na noc w lodówce. cebule siekamy w kostke, rumienimy na maśle, dodajemy mieso, doprawiamy, przyprawiamy, podlewamy delikatnie wodą i dusimy ok 1,5godz na wolnym ogniu. Gdy zmieknie kroimy w plastry i polewamy powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 20.03.2012 09:14
wyszła smaczna..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak