Sposób przygotowania

Seler obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny, dodać do miski z mięsem, wymieszać. Wbić jajko, dodać natkę i bułkę tartą, starannie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować z niej nieduże kotleciki i smażyć je z obu stron na rumiano na patelni oleju. W tym samym czasie w szerokim rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju i usmażyć mieszankę chińską - zgodnie z przepisem na opakowaniu. Makaron ryżowy zalać wrzącą wodą, posolić, wymieszać, przykryć. Po 10 minutach odcedzić, dołożyć do warzyw w rondlu, wymieszać. Serwować z kotlecikami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !