Sposób przygotowania

Umyte i osuszone truskawki odszypułkować i podzielić na dwie części. Połowę truskawek pokroić w kostkę, drugą połowę zmiksować blenderem. 2 galaretki rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, ostudzić tężejącą wymieszać z jogurtem naturalnym i truskawkami pokrojonymi w kostkę. Trzecią galaretkę rozpuścić w 200 ml wrzątku, ostudzoną i tężejącą wymieszać ze zmiksowanymi truskawkami, gdy masy są lekko tężejącę wlewać do 6 naczyń do deserów tak jak nam sie podoba, ale żeby było widać różnice kolorystyczne obu mas, jednak na górze powinna być masa jogurtowa, którą ozdobiłam plasterkami truskawek, Wstawić do lodówki , najlepiej na całą noc.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smacznie,kolorowo i truskawkowo
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    piekny deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Uwielbiam truskawkowe deserki.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    apetyczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !