Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi indyka z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
czosnek 1 ząbek
masło 1/4 kostki
kiełki sojowe 0,5 szk
sól
olej
orzechy włoskie 1,5 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi indyka z orzechami

Mięso pokroić w paski o grubośći 1 cm. Posolić, popieprzyć i obłożyc plasterkami czosnku. Odstawić na 20 min. Smażyć na rumiano. Mięso przełożyć na półmisek. Na drugiej patelni rozgrzać masło i smażyć przez 2-3 min. orzechy włoskie, dodać kiełki sojowe i smażyć kolejne 2-3 min. Mięso polać sosem. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 23.08.2013 07:39
świetne kotlety
olkaaa 08.04.2013 07:31
chyba się dziś skuszę
Wafelek2601 21.01.2013 12:30
Świetny pomysł na obiadek, super.
Justyna Jussstiii 14.11.2012 14:46
super
alaaa 06.06.2012 19:54
indyk z orzechami ,ciekawe
kate.500 06.05.2012 18:23
ciekawe polaczenie
AgaS10 03.01.2012 06:30
podoba mi się ten przepis:)
kuklik 10.12.2011 00:09
dobre połączenie
ankaryba 16.09.2011 13:13
fajne;)
marta1371 02.07.2011 14:37
Pomysłowe danie
Dorota59 17.06.2011 19:52
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak