Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia nadziewana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

średnie cukinie 6 szt
grubo mielona łopatka 80 dag
papryka czerwona 1 strąk
cebula 2 szt
pomidory bez skórki 1 puszka
keczup 4 łyżki
ser żółty 15 dag
olej
pieprz
sól
bazylia
czosnek 2 ząbki
papryka żółta 1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia nadziewana

Cukinie umyć i łyżeczką wydrążyć środki, tak żeby powstały łódeczki. Na łyżce oleju usmażyć mięso, doprawić pieprzem i bazylią. Dodać czosnek. Na osobnej patelni usmażyć na złoto cebule, dodać do mięsa. Do całości dodać drobno pokrojoną paprykę oraz wydrążone środki cukinii. Poddusić aby woda odparowała. Dodać rozgniecione widelcem pomidory, wymieszać, dodać keczup. Cukinie przyprawić solą i pieprzem, a następnie wypełnić przygotowanym farszem. Całość posypać startym serem, oprószyć bazylią. Zapiekać 30 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak