Sposób przygotowania

Marchewkę i kalarepę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na 4 talerzach rozłożyć szpinak, marchewkę i kalarepę. Ziarna słonecznika podprażyc na patelni i rozłożyć na talerzach. Posiekane orzechy również rozłożyc na talerzach. Olej orzechowy wymieszać z olejem słonecznikowym, dodać ocet, sok z pomarańczy oraz sól, pieprz i odrobinę cukru. Wszystko dokładnie wymiszać i skropić sałatkę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    fajna taka chrupiąca
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    sałatka dla tych, którzy lubią szpinak:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    masz rację a że teraz mamy świeży szpinak,wypróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo ciekawa
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !