Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka serowo-cebulowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
ser biały 2 kostki
czosnek 3 ząbki
jajko 1 szt
mąka 3
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
cebula 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka serowo-cebulowe

Ziemniaki ugotować,przecisnąć przez praskę do ziemniaków i wystudzić.Ser biały również przepuścić przez praskę.Cebule obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać przeciśnięty czosnek,sól i pieprz.Wszystko razem wymieszać,dodać mąkę i wyrobić ciasto tak,aby nie lepiło się do ręki.uformować wałek,lekko spłaszczyć dłonią i odkrawać skośne kopytka.Dokładnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.10.2013 10:51
Takich nie robiłam jeszcze
Pani Domu 12.06.2013 12:04
fajne kopytka
Wafelek2601 08.02.2013 21:38
Takie lubię
annagebalska 03.09.2012 10:08
pyszne
alaaa 07.11.2011 18:42
z cebulką jeszcze nie próbowałam,ciekawe jak smakują
ben-ka 07.10.2011 08:41
No i ja też nie jadłam.
kate.500 06.10.2011 13:10
takiej wersji jeszcze nie jadlam
IZABELA29 22.08.2011 09:52
dobry sposób na pyszny obiadek
smakoszek 23.07.2011 15:18
na pewno pyszne
misia53 10.07.2011 17:57
takich nie jadłam
Krystyna32 22.06.2011 08:19
super
IZABELA29 21.06.2011 09:56
pysznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak