Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować,przecisnąć przez praskę do ziemniaków i wystudzić.Ser biały również przepuścić przez praskę.Cebule obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać przeciśnięty czosnek,sól i pieprz.Wszystko razem wymieszać,dodać mąkę i wyrobić ciasto tak,aby nie lepiło się do ręki.uformować wałek,lekko spłaszczyć dłonią i odkrawać skośne kopytka.Dokładnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie się zapowiada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    takich nie jadłam
  • 3
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    na pewno pyszne
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    dobry sposób na pyszny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    takiej wersji jeszcze nie jadlam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    No i ja też nie jadłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z cebulką jeszcze nie próbowałam,ciekawe jak smakują
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Takie lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    fajne kopytka
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Takich nie robiłam jeszcze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !