Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 0,5 kg
wędzony boczek 20 dag
papryka 3 szt
jajko 1 szt
musztarda
chrzan świeżo starty
sok z cytryny
sól
cukier
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki

Mortadelę pokroić w plastry i każdy plaster przekroić na pół. Boczek pokroić w cienkie plastry i ułożyć na nim mortadelę, posmarować musztardą. Paprykę pokroić w paski, ułożyć na musztardzie, zwinąć i spiąć drewnianą wykałaczką. Roladki maczać w roztrzepanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Chrzan wymieszać ze śmietaną, dodać sól, cukier i sok z cytryny. Gorące roladki obłożyć sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.12.2013 10:04
pyszne te roladki
caralajna 09.10.2013 08:00
smaczne :)
olkaaa 11.04.2013 07:31
fajny pomysł
Wafelek2601 15.01.2013 09:11
Same pyszności tutaj
barbara11561 22.09.2012 08:49
pomysłowo
alaaa 05.06.2012 20:53
mortadela na bogato,,
Sylwia56
Sylwia56 03.06.2012 12:46
pycha
Dorian 09.05.2012 08:26
pycha
Karmel 14.02.2012 12:45
smaczne
joanna77 14.02.2012 12:34
mniam
kate.500 27.01.2012 07:41
ekstra
Ewelina36 04.10.2011 23:49
pyszne
adam1f 12.09.2011 23:24
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak