Sposób przygotowania

Jabłka obieramy ze skóry, przekrajamy i wycinamy z nich gniazda. W ich miejsce nakładamy odrobinę konfitury.
Gotowe ciasto francuskie kroimy w kwadraty i układamy na nich nasze jabłka. Dokładnie zaciskamy brzegi tak aby jabłko nie prześwitywało przez ciasto.
Smarujemy je jajkiem i pieczemy w piekarniku w 220 st. do momentu aż ciasto się zarumieni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniamiste :D
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam takie połączenie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiamy je i często robię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    apetyczne poproszę jedno ciasteczko :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    deser pycha ,cos co lubię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wyglądają pysznie takie torebeczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    ale pychotka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !