Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłuszka w cieście francuskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
jabłka
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłuszka w cieście francuskim

Jabłka obieramy ze skóry, przekrajamy i wycinamy z nich gniazda. W ich miejsce nakładamy odrobinę konfitury.
Gotowe ciasto francuskie kroimy w kwadraty i układamy na nich nasze jabłka. Dokładnie zaciskamy brzegi tak aby jabłko nie prześwitywało przez ciasto.
Smarujemy je jajkiem i pieczemy w piekarniku w 220 st. do momentu aż ciasto się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 17.06.2013 10:08
ale pychotka :-)
Bernadeta1 21.05.2013 12:19
wyglądają pysznie takie torebeczki
Wacław 23.02.2013 13:13
deser pycha ,cos co lubię :)
mirosława4 22.09.2012 21:22
apetyczne poproszę jedno ciasteczko :)
Ewelina38 04.06.2012 22:37
uwielbiamy je i często robię
bami 01.05.2012 22:04
Pyszności :)
MAR3STA 15.06.2011 23:06
uwielbiam takie połączenie;)
gosia47-47 15.06.2011 15:58
mniamiste :D
pioge7 15.06.2011 15:47
super
jarek4 15.06.2011 15:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak