Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gałuszki z kresów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 8 szt.
pestki dyni 1/2 szkl.
mąka 3 łyżki
jajko 1 szt.
mięso 20 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: gałuszki z kresów

1. Pestki dyni upraz na złoto na patelni bez tłuszczu. Mięso (resztki wędlin, pieczeni, mielonego) posiekaj lub zmiel w maszynce. Ziemniaki utłucz.
2. Ziemniaki, pestki dyni, mąkę, jajko i mięso dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy formuj nieduze kulki. Ułóż na natłuszczonej blaszce. Piecz na rumiano (ok. 15 min.) w temp. 200 stopni. Podawaj na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 23.02.2013 21:27
pycha
miki47 06.10.2012 20:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak