Sposób przygotowania

W rondlu zagotowujemy 2 szklanki wody, wkładamy kurczaka, liść laurowy, pieprz, goździk oraz gałązki pietruszki i gotujemy 10 minut, aż mięso będzie miękkie. Wyjmujemy kurczaka, wyrzucamy przyprawy, wywar odstawiamy. Gdy kurczak ostygnie, kroimy na małe kawałki. Podgrzewamy oliwę w dużym rondlu o grubym dnie. Dodajemy drobno posiekane: cebulę, marchewkę, seler naciowy i podsmażamy przez 5 minut. Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki, rozmaryn, tymianek, majeranek i smażymy chwilę, mieszając. Wlewamy wywar i resztę wody. Dodajemy kostkę rosołową, przyprawiamy solą i pieprzem i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy 15 minut, mieszając, aż jarzyny będą miękkie. Dodajemy kukurydzę i kurczaka i podgrzewamy. Posypujemy natką pietruszki.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajny przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !