Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztecik drobiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca drobiowy 150 g
wątróbka drobiowa 250 g
jajko 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
bazylia 2 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
curry 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Koperek suszony Prymat 2 łyżeczki
przyprawy 2 (do pasztetu)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztecik drobiowy

Serca i wątróbkę obgotowujemy a następnie mielimy za pomocą maszynki do mięsa. Dodajemy jajko i dokładnie mieszamy (najlepiej ręką jak na kotlety mielone). Dodajemy przyprawy i ponownie wszystko mieszamy by się ładnie połączyło. Wkładamy przygotowany pasztet do formy wysmarowanej margaryna i wysypanej bułką tartą (keksówki) i pieczemy około godzinkę w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 18.02.2014 15:35
ciekawa propozycja
Emilia22 15.06.2011 15:18
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak