Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać. W dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i łyżkę masła. Dodać cebulę, 1/2 łyżeczki cukru, posolić. Dusić na średnim ogniu, często mieszając,aż cebula się zbrązowi. Przełożyć do miski. Podczas smażenia cebuli umyć pieczarki i pokroić wzdłuż na plasterki grubości ok. 1/2 cm.
Na patelni po cebuli zagrzać po łyżce oliwy i masła, dodać pieczarki, posolić, smażyć na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając przez kilka minut, aż będą miękkie i brązowawe. W tym czasie drobno posiekać pietruszkę.Dodać cebulę i pietruszkę do pieczarek, dopieprzyć i dosolić. Chwilę dusić.
Odlać szklankę wody, w której ugotował się makaron. W dużej misce mieszać rurki, grzyby, pokruszony kozi serek, starty parmezan,1/2 szklanki wody spod makaronu, łyżkę oliwy.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Moje smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !