Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z pieczarkami i kozim serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 szt
masło 2 łyżka
oliwa 3 łyżki
cukier 1\\2 łyżeczki
sól do smaku
makaron rurki 1 szt
pieczarki 400 g
natka pietruszki 1 szt
twarożek kozi 150 g
parmezan 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z pieczarkami i kozim serem

Cebulę drobno posiekać. W dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i łyżkę masła. Dodać cebulę, 1/2 łyżeczki cukru, posolić. Dusić na średnim ogniu, często mieszając,aż cebula się zbrązowi. Przełożyć do miski. Podczas smażenia cebuli umyć pieczarki i pokroić wzdłuż na plasterki grubości ok. 1/2 cm.
Na patelni po cebuli zagrzać po łyżce oliwy i masła, dodać pieczarki, posolić, smażyć na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając przez kilka minut, aż będą miękkie i brązowawe. W tym czasie drobno posiekać pietruszkę.Dodać cebulę i pietruszkę do pieczarek, dopieprzyć i dosolić. Chwilę dusić.
Odlać szklankę wody, w której ugotował się makaron. W dużej misce mieszać rurki, grzyby, pokruszony kozi serek, starty parmezan,1/2 szklanki wody spod makaronu, łyżkę oliwy.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 29.07.2011 21:04
Moje smaki
Rique 20.07.2011 06:52
fajne
Krystyna32 17.06.2011 19:49
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak