Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
cukier 20 dag
masło 25 dag
jajko 3 szt
cukier waniliowy 3 szt
proszek do pieczenia
sól
jabłka 1 kg
Cynamon mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Mąke wymieszac z proszkiem do pieczenia dodac cukier i cukier waniliowy szczypte soli Wbić jajka i wyrobic razem z posiekanym maslem Jabłka zetrzec dodac cukier i cukier waniliowy oraz lyzke cynamonu wymieszac Ciasto podzielic na dwie czesci jedna wieksza wylozyc na natluszczoną blachę przkryc masa jabłkową i pozostała częscia ciasta Piec 1 godz w 200st C po upieczeniu posypac cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak