Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso wieprzowe 1,5 kg
ciasto francuskie 20 dag
słonina 20 dag
jajko 4 szt
mleko 150 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
por 1/2 szt
papryka czerwona 1 szt
olej 1 łyżka
majeranek
tymianek
papryka mielona
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska w cieście

Mięso doprawić do smaku solą pieprzem majerankiem papryka i tymiankiem Wbić 3 jajka dodać mleko wsypać bułkę tartą i wymieszać Połowę słoniny pokroic w kostke dodac do masy miesnej i wymieszac Czerwona paprykę pokroic na paski por pokroic wzdluz na 4 czesci pozostala slonine pokroic w paseczki Mase miesna rozlozyc na posmarowanym olejem kawalku folii aluminiowej Na miesie ulozy por papryke i slonine calosc zwinac Wstawic do piekarnika nagrzanego 190st. Ci piec pol godziny Rozlozyc plat ciasta francuskiego a na niego wylozyc odwinieta z folii rolade miesma Owinac ciastem pieczen wierz posmarowac roztrzepanym jajkiem Wstawic do piekarnika i piec do momentu az ciasto sie zarumieni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak