Sposób przygotowania

Mięso doprawić do smaku solą pieprzem majerankiem papryka i tymiankiem Wbić 3 jajka dodać mleko wsypać bułkę tartą i wymieszać Połowę słoniny pokroic w kostke dodac do masy miesnej i wymieszac Czerwona paprykę pokroic na paski por pokroic wzdluz na 4 czesci pozostala slonine pokroic w paseczki Mase miesna rozlozyc na posmarowanym olejem kawalku folii aluminiowej Na miesie ulozy por papryke i slonine calosc zwinac Wstawic do piekarnika nagrzanego 190st. Ci piec pol godziny Rozlozyc plat ciasta francuskiego a na niego wylozyc odwinieta z folii rolade miesma Owinac ciastem pieczen wierz posmarowac roztrzepanym jajkiem Wstawic do piekarnika i piec do momentu az ciasto sie zarumieni

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !