Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe mielone 80 dag
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
jajko 2 szt
czosnek 2 ząbki
natki pietruszki 4 pęczek
żółty ser 20 dag
sól, pieprz
karkówka 15 wędzona

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z pietruszką

Mięso mielone włożyć do miski dodać paprykę w proszku jajka i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku Doprawić solą i pieprzem.Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać Karkówkę pokroić w kawałki Mięso mielone rozłożyć na folii aluminiowej formując prostokąt o wym 20x25cm Na wierzchu ułożyć kawałki karkówki i posiekaną natkę pietruszki Przykryć plastrami sera żółtego. Folię zwinąć formując z mięsa podłużna roladę Ułożyć w brytfannie i wstawić do piekarnika nagrzanego 190stopniC i piec ok 45min Po tym czasie zdjąć folię Piec samo mięso do czasu aż uzyska złoty kolor Można pieczeń podlać wodą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 19.06.2011 09:22
to musi byc smaczne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak