Sposób przygotowania

Mięso mielone włożyć do miski dodać paprykę w proszku jajka i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku Doprawić solą i pieprzem.Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać Karkówkę pokroić w kawałki Mięso mielone rozłożyć na folii aluminiowej formując prostokąt o wym 20x25cm Na wierzchu ułożyć kawałki karkówki i posiekaną natkę pietruszki Przykryć plastrami sera żółtego. Folię zwinąć formując z mięsa podłużna roladę Ułożyć w brytfannie i wstawić do piekarnika nagrzanego 190stopniC i piec ok 45min Po tym czasie zdjąć folię Piec samo mięso do czasu aż uzyska złoty kolor Można pieczeń podlać wodą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    to musi byc smaczne...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !