Sposób przygotowania

Frytki rozsypać na wyścielonej folią aluminiową blasze i upiec a właściwie odgrzać w gorącym piekarniku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wołowinę skropić sokiem z cytryny, lekko rozbić tłuczkiem zwilżonym zimną wodą, po czym z obu stron natrzeć ziołami i pieprzem i odłożyć na 5-10 minut. Wtym czasie kapustę pokroić w jak najcieńsze paseczki. Dodać posiekany szczypior oraz pokrojony w słupki lub na małe cząstki pomidor i wymieszać te składniki z sosem wingret. Jeśli trzeba doprawić jeszcze surówkę solą i pieprzem, odstawić na bok. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, smażyć steki po 2-3 minuty z każdej strony, po czym przełożyć na talerze i dopiero wtedy posolić. Podawać z gorącymi frytkami i surówką z młodej kapusty.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Jedzenie dla prawdziwego faceta :) Mój mąż byłby zadowolony( chociaż kawalerem nie jest :) )
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    to coś dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !