Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z orzechami włoskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
orzechy włoskie 150 g
cukier puder do smaku
sos sojowy 3 łyżki
olej do smażenia
olej sezamowy 1 łyżka
marynata
białko 1 szt
sól 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżka
mąka kukurydziana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z orzechami włoskimi

Pierś kroimy w kostkę wkładamy w marynatę na30 min. Orzechy moczymy w wodzie gorącej i wkładamy do oleju. W woku smażymy na żółty kolor, wyjmujemy i mieszamy z cukrem pudrem. Do woka wkładamy pokrojoną pierś, smażymy na żółty kolor, zmniejszamy płomień palnika i dodajemy sos sojowy, cukier puder, olej sezamowy, mieszamy wszystko i smażymy 2 min. Wyłączamy palnik i dodajemy orzechy mieszamy i gotowe. Można podać z ryżem lub kaszą.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 21.08.2011 23:39
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak