Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w karmelu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 kg
masło 1 łyżka
cukier 4 łyżki
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- 6 łyżek
ocet balsamiczny 1 łyżka
czosnek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w karmelu

Mięso z kurczaka najlepiej skrzydełka i udka.Kurczaka umyć i osuszyć ,cukier upalić w garnku na karmel ,dodać masło ,usiekany drobniutko czosnek ,wlać ocet balsamiczny. Wymieszać, włożyć suchego kurczaka i dusić pod przykryciem około 40 min.Podawać z ryżem.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.09.2011 13:13
ciekawy pomysł
Iwona45 05.09.2011 08:29
oryginalne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak