Sposób przygotowania

Ciasto rozmrozić i rozwałkować na cienki pla­cek, wyłożyć na natłuszczoną tortownicę (26 cm) i uformować wysoki brzeg, nakłuć widelcem. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Szparagi opłukać, obrać i pokroić na kawałki długości 3 cm. Brokuły umyć i podzielić na różyczki.Cukinię umyć i po­kroić w plastry. Cebulkę oczyścić, umyć i posie­kać. Szparagi i brokuły blanszować ok. 5 min w osolonej wodzie, przelać zimną wodą i osączyć.Szczypiorek oczyścić, posiekać, wymieszać z warzywami. Żółtko wymieszać z jajem, śmie­taną, sosem, serem, solą i pieprzem, dodać do warzyw. Warzywa wyłożyć na ciasto, tar­te wstawić do piekarnika i piec ok. 50 minut.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !