Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone wstążki z indykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 300 g
pierś z indyka 300 g
pomarańcza 1 szt
orzeszki pini (prażone) 1 łyżka
koper
fenkuł 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone wstążki z indykiem

Ugotuj makaron. Mięso pokrój w paseczki, usmaż na oliwie. Dodaj fenkuł i duś, aż stanie się miękki. Fenkuł wyjmij, przekrój na pół, a potem na kawałki. Pomarańczę pokrój w kostkę. Makaron wymieszaj z mięsem, fenkułem i kawałkami pomarańczy. Posyp orzeszkami piniowymi i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak