Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z sałatą lodową, bazylią i miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 główki
cebula czerwona 1 szt
seler naciowy 4 łodygi
pomidor 2 szt
bazylia 1/2 peczka
mięta 1/2 peczka
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
pieprz
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Z sałatą lodową, bazylią i miętą

Sałatę porwij na kawałki. Cebule i seler potnij w kawałki. Pomidory pokrój w kostkę. Bazylie i miętę posiekaj. Składniki wymieszaj. Oliwę utrzyj z sokiem z cytryny, szczyptą soli, pieprzu i cukru. Sosem polej sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak