Sposób przygotowania

Mąkę, mleko, jajka, olej, cukier i sól dokładnie zmiksować i odstawić ciasto na 15 minut.
Po tym czasie usmażyć naleśniki.
Do naczynia wrzucić jagody, dodać cukier i śmietanę.
Herbatniki zmiksować i również dodać do jagód.
Wszystko wymieszać.
Na każdy naleśnik kłaść porcję nadzienia i składać w kopertę lub według własnego uznania,
Na koniec można udekorować naleśniki z wierzchu pozostałym nadzieniem jagodowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    musiałybyć pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pięknie wyglądają i ciekawy sposób z tym zagęszczeniem nadzienia herbatnikami, wypróbuję przy okazji....a tak w ogóle to jagody już tegoroczne, świeże?! u nas jeszcze chyba nie ma a w każdym razie nie widziałam....
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    niestety mrożone..........
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    jakie pyszności,eh...
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Fantastyczne naleśniki... Chętnie bym zjadła choć jednego:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyglądają wspaniale
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    U mnie już od dwóch tygodni jagody są świeże. Więc chętnie wypróbuję :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    ale pysznie wyglada :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    w przyszłym roku na pewno wypróbuję:) Wyglądają tak zachęcająco;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Smakowitości :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Niesamowite kolory!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !