Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 3 szt
białko 3 szt
masło 1,5 kostki
cukier puder 1 szklanka
galaretka cytrynowa
galaretka brzoskwiniowa
Biszkopt
banan 1 kg
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Upiec biszkopt. Miękkie masło utrzeć z żółtkami, dodać cukier ciągle ubijając dodać rozgniecione banany. Galaretkę cytrynową rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić, zmiksować z masą bananową. Wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki. Galaretkę wiśniową rozpuścić i odstawić do tężenia. Białka ubić na sztywną masę, dodać tężąca galaretkę. Zmiksować i wylać na masę bananową. Odstawić. Galaretką pomarańczową wylać na wierzch. Gdy galaretka się zetnie, ciasto będzie gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak